akcija
Meniu

Pagrindinis Fotosesijos Erotinė fotosesija Renginiai Vestuvės Šeima ir vaikai Fotostudija Interjeras Retušavimas
Šeima
Šeima

Pasiruošimas Krikštui
 

Tiesą sakant, krikštą priimti gali bet kurio amžiaus nekrikštyti žmonės, tik kalbant apie kūdikius ir vaikus, savaime suprantama, šiuo atveju sprendimą dėl krikšto priima vaikučio tėvai arba globėjai. Jei tėvai nenori krikštyti savo mažylio, tai tada to daryti negalima.

Kai kurie mano, jog krikštyti vaiką reikia kuo anksčiau, tada vaikas greičiau priims Kristų į savo širdį ir greičiau bus apdovanotas Dievo malonės dovanomis. Jeigu jūsų jau yra ūgtelėjusi, pavyzdžiui, jai jau kokie 6 metai, ir jūs nusprendėte ją pakrikštyti, tai turėtumėte pasirūpinti, kad prieš krikštą jūsų vaikas išmoktų svarbiausias katalikiškas maldas, būtų susipažinęs su pagrindinėmis krikščioniško gyvenimo ir tikėjimo tiesomis.

Jeigu apsisprendžia krikštytis suaugęs žmogus, jis prieš tai turėtų kreiptis pas kunigą ir sužinoti, ką reikės padaryti prieš krikštą. Suaugusiems kunigas gali patarti lankyti Katechumenato užsiemimus, kurie trunka maždaug pusę metų. Katechumenatas – tai tokia Bažnyčios programa, skirta specialiai žmonėms, kurie nori įsitraukti į Bažnyčios gyvenimą.

Beje, krikštas teikiamas visus metus nepaisant krikščioniškų švenčių, Advento ir Gavėnios.

Prieš krikštynas reiktų padaryti štai ką – susirasti norimą bažnyčią, susisiekti ir pasikalbėti su kunigu. Tai patariama padaryti kuo anksčiau, ypač šiltuoju metų laiku, nes šiuo metu vyksta daugiausiai krikštynų ir dienos bei laikas norimoje bažnyčioje tiesiog gali būti jau rezervuotas. Susitikę su kunigu, tėvai paprsatai kalbasi apie krikšto sakramento prasmę ir apeigas. Kai kuriose bažnyčiose yra organizuojami specialūs kursai tėvams ir krikštatėviams. Jų metu jie sužino, kaip atsakyti į krikštytojo klausimus, ką ir kada reikia sakyti, taip pat šių kursų metu bus papasakota, kodėl krikštas yra reikalingas vaikui, bus papasakota apie krikščionišką vaiko aukėjimą ir auginimą.

 
Copyright © 2008-2024 Visos teisės saugomos "Fotografas Giedrius Jankauskas"