akcija
Meniu

Pagrindinis Fotosesijos Erotinė fotosesija Renginiai Vestuvės Šeima ir vaikai Fotostudija Interjeras Retušavimas
Fotosesijos

Modelio "testas"

Modelio testas yra svarbus kiekvienam pradedančiam modeliui.

Juk tai pirmas žingsnis karjeros link, lyg ir pirmoji vizitinė kortelė. Taigi labai svarbu padaryti gerą modelio testą, nes jis gali labai palengvinti modelio kelią. Beje, tai ir pirmoji patirtis, juk jau dirbama su fotografu, bendradarbiaujama su juo. Jeigu nuotraukose yra tinkamai atskleistas modelio savitumas, veido bruožai ir figūra, tai jos tikrai padės sėkmingai pasirodyti atrankose, atkreipti į save dėmesį.


KAIP PASIRUOŠTI MODELIO TESTO FOTOSESIJAI?

Kai yra atliekama pirmoji modelio testo fotosesija, jos metu įprastai būna įgyvendinamos kelios idėjos keičiant šviesą, foną, aprangą, įvairias detales. Fotosesija paprastai prasideda nuo to, kad modeliui yra padaromas natūralus makiažas norint pabrėžti jo veido bruožus. Tai reikalinga tam, kad matytųsi natūralus veido grožis. Paskui padaromas kiek ryškesnis makiažas, skirtas vakarui, taip norima pabrėžti modelio veido ir figūros išskirtinumą. Trečią kartą daromas makiažas, pritaikytas aukštajai madai. Toks makiažas yra labai ryškus, gali būti itin ekstravagantiškas, juo norima atskleisti fotografuojamo modelio universalumą, sugebėjimą įgyvendinti skirtingas idėjas. Nuotraukos neturi kartotis, būti vienodos, svarbu, kad žiūrinčiajam į jas susidarytų įspūdis, tarsi tai yra kelių fotosesijų rezultatas. Kiekvienos fotosesijos metu mergina turi atrodyti skirtingai, t. y. jos veido išraiška, kūno padėtis ir pan. Ji turi išmokti dirbti esant skirtingam apšvietimui ir fonui, greitai perprasti situaciją, parodyti tam tikras emocijas, persikūnyti į reikiamą personažą.

Prieš fotosesiją reiktų žinoti, kad modelio testui reikia su savimi turėti 5‒7 komplektus drabužių. Taigi reikalingas maudymosi kostiumėlis, aukštakulniai bateliai (geriau juodi klasikiniai, nes jie tinka prie visko), juodos ir baltos spalvos apatinis trikotažas. Reiktų pagalvoti ir apie stilingus aksesuarus ir įvairias detales, pavyzdžiui, įdomias apykakles, originalius ir egzotiškus papuošalus. Įdomiai atrodys įvairių stilių deriniai, nereiktų vengti eklektikos, pavyzdžiui, klasikinis švarkelis ir pūstas trumpas sijonukas.

Apskritai, prieš fotosesiją patartina panaršyti po įvairius tinklalapius su įdomių dizainerių darbais. Čia, aišku, galima pasisemti įvairių idėjų ir tokiu būdu parodyti, kad yra domimasi mada.

Fotosesijos metu padaroma daugiau kaip 15 originalių
retušuotų nuotraukų. Fotografuojama studijoje arba kitoje aplinkoje. Modelio testas

Modelio testai kartais dar vadinami modelio portfeliais arba aplankais, t. y. modelio darbų rinkinys, kuriame sudėtos geriausios modelio nuotraukos. Geras modelio aplanko turinys užtikrina sėkmę atrankose, padeda atkreipti į save dėmesį.

 
Copyright © 2008-2024 Visos teisės saugomos "Fotografas Giedrius Jankauskas"